De Eenhoorn

ANTIEK IN DE KIJKER

ONTDEK ONS GEDIVERSIFIEERD NIEUW AANBOD IN DE WINKEL

Regelmatig hebben wij nieuw aanbod van Engels antiek en curiosa in onze winkel.

Momenteel is bijzonder:

een regency theapoy, ca 1820

Lange tijd was koffie, thee en chocolade een zeer kostbaar luxeproduct. Er werd dan ook een cultuur rond opgebouwd. In de 18e en 19e eeuw werden heel wat accessoires, die bij het koffie-, thee- en chocoladedrinken behoorden, ontworpen. Het gaat om porselein serviesgoed, zilver servies en specifiek meubilair.

Algemeen in gebruik waren de theekistjes. Losse thee werd in doosjes bewaard en in een theekistje werden doorgaans twee dergelijke doosjes voorzien, voor twee soorten thee. Daartussenin werd in de wat grotere kistjes ook nog een kristal glas voorzien, waarin de thee kon gemengd en versneden worden.

Een theapoy is eigenlijk een uit haar voegen gegroeide theekist, die op poten geplaatst werd en daardoor een zelfstandig meubel werd, gelijkend op een ocassioneel tafeltje of zelfs naaimeubeltje.

Het aangeboden meubel dateert uit de regency periode (1810/1820), is aan de buitenzijde afgewerkt in satijnhout, en heeft pootjes in "spaans hout". De centrale zuil op een rechthoekige, ingebogen platte voet, is typerend voor de regency stijl.

Prijs: 1150 euro

regency theapoy
press to zoom
regency theapoy
press to zoom
regency theapoy
press to zoom
1/1