top of page
De Eenhoorn

ANTIQUITEITEN EN RESTAURATIE VAN
ANTIEKE MEUBELS IN AALST

Over Antiek De Eenhoorn

Ik startte mijn zaak in 1981 als eenmanszaak en specialiseerde mij in restauratie van antieke meubels. Enkele jaren later werden ook antiquiteiten verkocht, eerst hoofdzakelijk meubilair, nadien aangevuld met een steeds breder gamma aan decoratie-elementen.
Begin jaren ’90 nam ik BVBA Antiek De Eenhoorn over en werd de eenmanszaak ingebracht in deze BVBA.
In 1990 ging ook de nieuwe winkel open op het huidige adres: Pontstraat 65-69 in 9300 Aalst. Zowel de winkel als het restauratieatelier zijn nu nog altijd op dit adres gevestigd.
Ik ben zaakvoerder sinds 1981. Na studies van industriële wetenschappen behaalde ik het diploma van licentiaat kunstgeschiedenis met specialisatie meubelgeschiedenis. Ik was 35 jaar docent op hogeschoolniveau en doceerde er interieurgeschiedenis, meubelgeschiedenis en meubelrestauratie. Sinds 2016 houd ik mij integraal bezig met de zaak.

Ondertussen is mijn zoon in de zaak gekomen en is de opvolging verzekerd.


Mijn toch wel grote voorliefde voor de Engelse stijl maakt dat ik in het aanbod van antiquiteiten steeds meer gespecialiseerd werd in Engels antiek uit hoofdzakelijk de 19e en vroeg 20e eeuw, met regelmatig ook wat uit de latere 18e eeuw. Het aangeboden stijlgamma gaat op die manier van de Late Georgian, over de Victoriaanse stijl in vele nuances, tot de Engelse Art Déco en af en toe zelfs de periode 1950: (klein)meubilair, verzilverd tafelgoed en decoratie, Engels porselein en steengoed, een diversiteit aan glaswaren, gravures en voorwerpen die intrigerend zijn, maar niet meteen in een categorie te plaatsen. De Brexit maakt de import vanuit het Verenigd Koninkrijk bijzonder moeilijk, waardoor het aanbod weer veel diverser geworden is uit alle streken van Europa.


Voor meubelrestauratie en -renovatie beperk ik mij uiteraard niet tot bepaalde streken of stijlperioden.

De Eenhoorn
bottom of page