Antiquiteiten en restauratie van
antieke meubels in Aalst

053 70 02 31

Over De Eenhoorn

Ik startte mijn zaak in 1981 als eenmanszaak en specialiseerde mij in restauratie van antieke meubels. Enkele jaren later werden ook antiquiteiten verkocht, eerst hoofdzakelijk meubilair, nadien aangevuld met een steeds breder gamma aan decoratie-elementen.
Begin jaren ’90 nam ik BVBA De Eenhoorn over en werd de eenmanszaak ingebracht in deze BVBA.
In 1990 ging ook de nieuwe winkel open op het huidige adres: Pontstraat 65-69 in 9300 Aalst. Zowel de winkel als het restauratieatelier zijn nu nog altijd op dit adres gevestigd.
Ik ben zaakvoerder sinds 1981. Na studies van industriële wetenschappen behaalde in het diploma van licentiaat kunstgeschiedenis met specialisatie meubelgeschiedenis. Ik was 35 jaar docent op hogeschoolniveau en doceerde er interieurgeschiedenis, meubelgeschiedenis en meubelrestauratie. Sinds 2016 houd ik mij integraal bezig met de zaak.
Mijn toch wel grote voorliefde voor de Engelse stijl maakt dat ik in het aanbod van antiquiteiten steeds meer gespecialiseerd ben in Engels antiek uit hoofdzakelijk de 19e en vroeg 20e eeuw, met regelmatig ook wat uit de latere 18e eeuw. Het aangeboden stijlgamma gaat op die manier van de Late Georgian, over de Victoriaanse stijl in vele nuances, tot de Engelse Art Déco en af en toe zelfs de periode 1950: (klein)meubilair, verzilverd tafelgoed en decoratie, Engels porselein en steengoed, een diversiteit aan glaswaren, gravures en voorwerpen die intrigerend zijn, maar niet meteen in een categorie te plaatsen.
Voor meubelrestauratie beperk ik mij uiteraard niet tot de Engelse stijlen.

Meer info